Haaveissa kylpytynnyri? Nappaa tästä vinkit paljukaupoille

(Yhteistyössä Lempäälän lasikuidun kanssa. Omasta paljusta saatu alea näkyvyyttä vastaan.)

Moni mökkiremppaaja tai mökin omistaja hankkii mökilleen pientä arjen luksusta: kylpytynnyrin. Me olemme yksi näistä perheistä ja tontillamme seisookin nyt DIY palju odottamassa paljupaikan rakentumista ja terassin valmistumista. Kokosimme tähän postaukseen vinkit paljukaupoille ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota paljua valittaessa. Jos mielit lillutella paljussa jo tänä kesänä, ehdit kyllä, mutta tilaus kannattaa jättää sisään pian 🙂

Mitä kannattaa huomioida kylpytynnyriä valittaessa?

Tiivistetysti: koko, lisävarusteet, materiaali ja mittasuhteet.

Altaan koko kannattaa suhteuttaa yleisimpään kylpijämäärään nähden sopivaksi. Nelihenkiselle perheelle sopii siis parhaiten 4-5 henkilölle sopiva palju. Jos mökillä käy paljon vieraita tai sukulaisia, voi paljun valita esimerkiksi 6-8 henkilölle sopivaksi.

Jos paljua käytetään myös talvisin, eristeet voivat olla tarpeellinen lisävaruste. Mikäli paljulla on jatkuvasti paljon käyttöä, voisi olla järkevää miettiä hiekkasuodattimen ostamista ja ehkä myös ylläpitolämmittimen hankintaa käyttöä helpottamaan. Kansi kannattaa kuitenkin aina hankkia, sillä se on suorastaan välttämätön lisävaruste. 🙂

Paljun valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös altaan materiaaliin sekä sen helppohoitoisuuteen. Esimerkiksi lasikuitualtaan maalipinta on helppo puhdistaa.

Altaan litramäärä ja mittasuhteet on hyvä valita itselle sopiviksi. Pidemmän henkilön kannattaa paljukaupoilla miettiä altaan kokonaiskorkeutta ja mukavuuden kannalta jalkakupin on hyvä olla suuri – nämä molemmat ovat Lelatubilla yleisesti ottaen markkinoiden ehkä väljimmästä päästä ja sen takia tietenkin myös litramäärät suurempia.

Ja lopuksi vielä tärkeä vinkki: ei ehkä kannata ostaa käyttövalmista kylpytynnyriä ulkoverhouksineen, jos palju on tarkoitus upottaa terassiin. Pieni pätkä ulkoverhousta on helppo rakentaa itsekin eikä siten mene ”rahaa hukkaan”.

Miten kylpytynnyriä huolletaan?

Kylpytynnyri kannattaa pestä esimerkiksi Mäntysuovalla aina veden tyhjentämisen jälkeen ja laittaa sen jälkeen kansi päälle suojaksi. Mikäli käytössäsi on painepesuri, se on hyvä apu pesupuuhissa. Painepesurilla kannattaa päästää vettä myös kamiinan läpivienneistä sisään, jolloin myös kamiina huuhtoutuu/puhdistuu tyhjennysreiän kautta.

Jos nyt haluaa kesäksi paljun, ehtiikö vielä tilata?

Tällä hetkellä (huhtikuun alussa 2021) toimitusaikamme ovat 6-10 viikkoa, joten vielä ehtii tilaamaan kesäksi. Tilauksen teet helposti suoraan verkkokaupastamme www.lelatub.fi ! (Toimitusaika voi muuttua päivittäin, ajantasainen tieto löytyy aina verkkokaupastamme.)

Mikä on paljun käyttöikä?

Palju kestää lähestulkoon isältä pojalle eli käyttöikä on jopa vuosikymmeniä. Paljua voi verrata vaikkapa  soutuveneeseen, joka sekin säilyy hyvänä, vaikka siitä ei useinkaan pidetä yhtä hyvää huolta.

Mikä on suosituin paljumallinne ja miksi?

Suosituimmat paljumallimme ovat Do It 1900 ja Do It 2700 -mallit harmaalla altaalla. Nämä ovat muotoilultaan yksinkertaisia, helppoja asennettavia. Harmaa on rakentamisessa sekä sisustamisessa vuodesta toiseen yleisesti suosittu väri.

Mitä jokaisen olisi hyvä tietää paljusta?

Paljuilu on rentouttavaa ja hauskaa yhteistä ajanviettoa ikään katsomatta!

Vastaukset kysymyksiin sekä kuvat antoi Susanna Juuristo Lelatub oy:stä.

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *