Mistä ja miten löytää kesämökki – esittelyssä meidän mökki

Selaatko jatkuvasti Oikotietä ja Etuovea? Mietitkö öisin, miltä tuntuisi kastella jalat oman mökin järveen? Oletko jo sisustanut mielessäsi saunan tuvan? Ei hätää. Sinua vaivaa mökkikuume, josta tuhannet muut kärsivät kanssasi. Lue tästä kuinka meidän mökkikuumeen kävi ja saatat saada lisää lämpöä.

Mökkikuumeen ensioireet hiipivät meille salakavalasti viime vuoden puolella. Huomasimme miettivämme millainen olisi meidän unelmiemme kesämökki – olisiko se järven vai meren rannalla, vaiko kenties kuivalla maalla. Olisiko saunamökki erikseen, kuinka isoon remonttiin olisimme valmiita, vai mitä jos ostettaisi tontti ja rakennettaisi ihan uusi mökki?

Oireet pahenivat kevään tullen ja Oikotie sekä Etuovi lauloivat jatkuvasti. Ajoimme tuhansia kilometrejä pikkuteitä pitkin mökkien perässä ja tunteet vaihtelivat onnen kuplinnasta syvään epätoivoon ”me ei koskaan löydetä sitä”.

Kunnes sitten eräänä maanantaiaamuna se oli siellä. Avasimme Oikotien aikaisin aamusta ja ensimmäisenä listoilla kiilteli the mökki. Soitimme välittömästi välittäjälle, joka oli tullut meille jo tutuksi muista mökkiesittelyistä. Kysyimme pääsisikö mökkiä katsomaan jo ennen ensiesittelyä ja seuraavana iltapäivänä istuimme autossa suunta kohti Mäntyharjua.

Ensireaktio ei suinkaan ollut riemun kiljahdus vaan ennemminkin pohdiskelu ja tuumailu. ”Tässä on aika paljon tekemistä” taisin sanoa Harrille. Kiertelimme tonttia ympäri ja molempien mielessä alkoi näkyä tontin ja mökin potentiaali. Hommia riittäisi, mutta kun tämä olisi valmis, tämä olisi aivan mieletön.

Meidän mökki

Mökkimme sijaitsee ”omalla saarella”, jonne menee muutaman metrin mittainen silta. Tonttiin kuuluu myös maata ”mantereen puolelta” ja yhteensä tontin koko on 3650m2.

Tontilla sijaitsee päämökki, noin 54 neliötä, jossa on keittiö, olohuone, kaksi makuuhuonetta sekä ”vessa”. Mökin perustukset ovat osin vähän pettäneet, eli mökki pitää suoristaa. Tämä tapahtuu ensi vuonna, ja samalla uudistamme koko päämökin lattioineen päivineen. Siitä lisää jossain vaiheessa, sillä sitä ennen on tiedossa paljon hommia.

Tontilla on myös saunamökki, jonka remontoinnin olemme jo aloittaneet. Pääset lukemaan siitä tästä. Saunan koko on noin 8 neliötä ja tuvan puoli noin 15 neliötä.

Lisäksi tontilla on varasto, aitta, huussi, toinen varasto sekä maakellari.

Tarkoitus on tänä kesänä/syksynä uusia saunamökki terasseineen. Ensi vuonna aloitetaan kesäkeittiön rakentaminen ja sen jälkeen lekan alle pääsee päämökki. Kolmantena vuonna siirrytään pihan kimppuun. Tarkoitus on remontoida itse niin paljon kuin vain osaamme ja pystymme. Käytännössä sähkötöihin tarvitaan ammattilainen ja mökín nostamiseen ensi kesänä apuvoimia.

Miten löydät oman mökin?

Tässä kolme vinkkiä mökkiä havitteleville.

  • Ole aktiivinen. Oikotietä, Toria ja Etuovea pitää selata päivittäin, mielellään muutaman kerran päivässä. Hyvät mökit menevät nopeasti eli älä jää odottelemaan ensiesittelyä vaan soita välittäjille ja pyydä mahdollisuutta päästä katsomaan kohdetta heti. Usein tämä onnistuu ainakin ulkoa päin, jolloin saat hyvän kuvan tontista ja paikasta ylipäätään.
  • Järjestele rahoitus. Mikäli pankkitilillä ei makoile mökkirahaa, ota ajoissa yhteys pankkiin ja hae laina valmiiksi. Näin pääset ostohommiin heti, kun ”se oikea mökki” löytyy.
  • Mieti mitkä ovat ns. must have -asioita mökilläsi. Haluatko sähköistetyn mökin? Pitääkö olla porakaivo? Järvi, meri vai kuiva maa? Erillinen saunamökki? Etäisyys kotoa? Tee lista asioista, joista et luovu. Näin rajaaminen on helpompaa ja voit keskittyä olennaiseen.

Onnea mökkikaupoille. <3

Anni ja Harri

Related Post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *